perjantai 31. joulukuuta 2010

Joululahjoja ja kuulumisia

Marras-joulukuu hurahtivat aivan täysin ohitseni niin, etten kertaakaan ehtinyt päivittää blogiani. Kaikenlaista mukavaa käsityömaailmassani on kuitenkin sillä välillä ehtinyt tapahtua...Tässä lyhyesti käsityökuulumisia:

Ehta uusi Singer löysi siis marraskuussa uuden kodin! Nyt se on ollutkin ennen joulua kovassa käytössä ja pikkuhiljaa alan oppia, kuinka tuota ihmeellistä kapistusta käytetään! 

Joulukuun alussa löysin netistä japanilaisten kankaiden maailman ja tilasin säkillisen erilaisia kankaita, jotka saapuivat tänne Helsinkiin siis toiselta puolen maapalloa. Suosikkini on tietysti Kokka-merkin bambikangas (kuvassa ylhäällä vasemmalla), jota tilasin useana eri värinä.

Innostuin tuosta kankaasta sitten ompelemaan pussukoita, kun ostin ihania erivärisiä vetoketjuja Huuto.netistä. Tässä koko sarja, joululahjoiksi äidille ja sisarille.... :) Ohje pussukkaan löytyy osoitteesta:
 Hieman kyllä tuunailin tuota omaa versiotani esim. koon suhteen. Vuoreksi laitoin pehmeän sävysävyyn sopivan huopakankaan. Onnistui kyllä omasta mielestäni tosi hyvin! Tulevana vuotena täytyy varmaan tehdä lisää pussukoita, että saa itsekin :)

Innostuin myös neulomisesta ja löysin kaupasta Novitan Crystal-lankaa. Langassa on itsessään paljetteja, joten pipo sädehtii kauniisti. Malli on Novitan palmikkopipo talven 2010 lehdestä. Tein ensin itselleni mustana, sitten vielä neljä muuta: työkaverille sekä äidille ja siskoille. Nyt riittää kyllä pipojen neulominen hetkeksi!


Tänä vuonna sain ihania joululahjoja (melko kirjapainotteinen joulu...)! Mieheni oli ostanut minulle Värikkäät tilkkulahjat- kirjan. Aloitan kahden viikon päästä työväenopiston tilkkutyökurssin ja hän halusi yllättää minua tällaisella lahjalla. Äidillä oli ollut samat aatokset. Häneltä sain Tilkkutöiden käsikirjan ja Ompelukirjan. Oikealla alhaalla näkyy vielä ristipistolehtinen, jonka sain joulukuun alussa nimipäivälahjaksi äidiltä. Ihania perhosmalleja ym. sisältää..... Minulla onkin jo idea, mitä näistä toteutan.....


Ristipistojen osalta marras-joulukuu menikin joulu/talvivaihtoa pistellessä. Olen vielä melko hidas pistelijä, joten tähän kului aikaa :) Seuraavassa postauksessa vaihdosta enemmän! 

Anni

1 kommentti:

  1. Sinulla on nuo vetoketjut paljon nätimmin kuin minun pussukassani, enkä epäile että singerisi olisi parempi kuin minun :) Mutta tosiaan ensi kerralla käsityöpajassa opettelen minäkin vetoketjun ompelun pussukkaan!

    VastaaPoista